sreda, 6. avgust 2008

Lajajoči Marley


Poleg nevrotičnih posv na svetu seveda obstajajo tudi nemogoči. Vsaj novinar John Grogan pravi tako. Bojda je bil njegov labradorec Marley cela nadloga. Je velik, neroden, butast, uničuje vse, kar vidi, požre tudi, se bolestno boji neviht. Ali kot pravi avtor (sicer novinar - kolumnist): "Mala kepica kaj hitro zraste v ogromnega, skoraj petdesetkilskega psa. Divjo, neukročeno žival, ki skače skozi (zaprta) balkonska vrata, podira nič hudega sluteče obiskovalce, v soseski krade žensko spodnje perilo in poje vse, kar ni vsaj dvakrat pribito. Marley je prvi pes v zgodovini, ki je bil izključen iz pasje šole."
Po drugi strani pa je seveda popoln sopotnik in prijatelj v Groganovem klanu, ki ga poleg avtorja sestavljajo še njegova žena in trije otroci.
Prijazna kjnjiga, v kateri Grogan opisuje, kako živeti z nemogočim psom in ga imeti rad. In res ga ima, kljub vsem njegovim napakam. Priznam, proti koncu mi gre branje težje. Marley ostari, pri 13 letih postaja vsak njegov dan cel napor. Zato se še nisem prebila do konca.
Glede na to, da sva z avtorjem iz istega foha, pa morda lahko nekoč napišem knjigo o svoji zverinici :). Žal moja ne bo tako zanimiva, ker je naša Miša čisto preveč miren in za bralce verjetno nezanimiv pes...

7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Ne ti men jamrat o nezanimivosti še nenapisane knjige, ker je pes miren....saj si iz foha, napedenaj kako zgodbo, valjda ni vse v dogodkih....:-) pa dobro jutro vsem skupaj !.. smo danes že nagonili kako mačko ? zaradi rekreacije se razume

Tina pravi ...

dobro jutro! ne, mačk ne naganjamo, one nas :) imamo primerek psa, ki se strašaaaanskoooo boji mačk :)

Anonimni pravi ...

pacifistka :-)

Tina pravi ...

ja. po meni :)

Urška pravi ...

dej jo malo meni v roke, pa bo destruktivistka ;)

knjigo sem pa zadnjič držala v roki sam se mi je ni dalo vzet...torej kaj priporočaš kot ležerno poletno branje?

Tina pravi ...

če jo dobiš ti, bo nardila hujše opustošenje po gozdu kot uno neurje zadnjič :)

ja, Marlyja priporočam za lahno poletno branje. sploh za take ljubitelje labijev, kot si ti :)

Moj je sicer zdej na izposoji, lahko pa se postaviš v vrsto :)

Tina pravi ...

aja, še bolj pa priporočam Kako živeti z nevrotičnim psom. Ta je pa zakon!

Tudi ta je na izposoji (pri Romanu), je pa res carska :)